Translate

четвртак, 9. јул 2015.

Ćufte sa kapicom i pohovanim tikvicama- Njam njam





Sastojci  :

300 g mlevenog mesa,
1 glavica crvenog ili crnog luka,
3 kriške starog hleba ( sredina )
1 jaje,
nešto manje od 1 dl  mleka,
vegeta,biber,
3 - 4 krompira,
ulje

Garnirung :

2 tikvice,
3 jaja,
100 gr brašna,
ulje,so

Krompir skuvati sa ljuskom,pa potom propasirati i napraviti pire.Sredinu hleba izmrviti  preliti sa mlekom pa ocediti.U dublju posudu sjediniti mleveno meso , sitno seckani crni luk , jaje , hleb , vegetu i biber .Od mase vaditi manje komade i oblikovati loptice pa ređati u podmazani pleh.Svaku lopticu pritisnuti na sredinu da se dobije udubljenje za nadev.Preliti po malo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.Kada su ćuftice pečene izvaditi i na svaku staviti u udubljenje krompir pire i vratiti da se još malo dopeče u rerni.
Tikvice oljuštiti i iseći na tanke listove pa posoliti .Svaki list tikvice uvaljati prvo u brašno ,umućena jaja i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.


Нема коментара:

Постави коментар