Sastojci :
10 - 15 palačinki,
3 glavice crvenog luka,
2 šargarepe,
50 gr pirinča,
200 g spanaća,
1 manja tikvica,
1 manja tikvica,
4 lista bosiljka,
1 kocka za supu,
ulje
Preliv :
3 jaja
Pirinač skuvati i ostaviti da se ohladi pa procediti od suvišne tečnosti.Sitno iseckati luk i šargarepu pa dinstati na vrelom ulju.Dodati tikvice seckane na sitne kockice i sve mešati dok ne omekšaju.Kada je povrće izdinstano skloniti sa šporeta ,dodati pirinač , sitno seckani obareni spanać i bosiljak pa umešati kocku za supu i sve sjediniti.Ređati u vatrostalnoj činiji red palačinki red fila i sve dok se ne utroši materijal.Jaja umutiti i preliti preko palačinki.Činiju staviti u hladan šporet (ukoliko se stavi u zagrejanoj rerni može doći do pucanja činije ) pa uključiti rernu na 200 stepeni i zapeći.
Нема коментара:
Постави коментар