Translate

четвртак, 9. јул 2015.

Paprike punjene šampinjonima -Njam njam



Sastojci:

7 babura,
400 g šampinjona,
2 šoljice pirinča,
1 veći praziluk,
2 šargarepe

Sos :

250 ml vode, 
250 ml paradajz soka,
2 kašike brašna,
 malo ulja ,
so


Pirinač obariti u slanoj vodi.Na malo ulja prodinstati brašno dodati so , vodu i paradajz sok i ostaviti da proključa .Sitno iseckati praziluk i šargarepu i dinstajte na ulju, pa kad smesa omekša dodati predhodno do pola obaren  pirinač i šampinjone isečene na listiće.Dinstajte još malo, pa zatim napunite oprane i izdubljene paprike i poređati ih u odgovarajuću posudu  .Posudu sa paprikama naliti paradajz sosom i staviti u rernu da se zapeku.

Нема коментара:

Постави коментар