Sastojci:
ZA MUSAKU:
malo ulja ,
2 kašike prezli ,
1.5 šolja pirinča ,
4 kobasice,
4 kobasice,
5-6 kuvanih jaja ,
1 kašičica aleve paprike ,
2-3 tikvice
ZA PRELIV:
2 jaja ,
2 kašike kisele pavlake ,
so po ukusu ,
2 kašike parmezana
Skuvati pirinač u slanoj vodi .Jaja skuvati da budu tvrda , oljuštiti i iseći na pola.Tikvice iseći na tanke šnite .Kobasice iseći na kolutove.U dublju posudu staviti malo ulja i posuti prezlama pa dodati skuvani oceđeni pirinač .Na svaki list tikvice staviti polovinu jajeta i urolati i stavljati u pirinač uspravno.Poređati kolutove kobasica , posuti alevom paprikom i parmezanom i preliti sa predhodno pripremljenim prelivom od umućenih jaja i pavlake . Sve posoliti i staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар