Sastojci:
Testo:
1 kg mekog brašna,
2 kašičice soli
Prskanje testa :
300 g masti
Nadev:
800 g raštana,
300 g sira,
1-2 kašičice soli
Priprema:
Zamesiti brašno sa solju i toplijom vodom da se dobije mekše testo. Odvojiti ga na 10 jufki.Svaku jufku malo rastanjiti i premazati otopljenom mašću. Listove raštana dobro oprati, blanširati minut dva, odvojiti tvrdu sredisnju žilu koja ide od peteljke i narezati na rezanca. Dodati mu izmrvljeni sir i posoliti. Razvijati kore tako što se ivice vuku prema sebi kako bi se dobila velika tanka kora , svaku poprskati sa malo masti i posuti nadevom. Urolati koru staviti na sredinu pleha pa nastavljati dok se pleh ne popuni sa ostatkom isto pripremljenim korama. Poređane kore poprskati mašću i peći na 250 stepeni , pred kraj, poprskati sa malo vode, vratiti na par minuta u vruću rernu.
Нема коментара:
Постави коментар