Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa,
5 kobasica,
200 g pasiranog paradajza,
1 pakovanje makarona,
1 glavica crnog luka,
2 velike paprike babure
Preliv:
5 jaja,
200 g kisele pavlake ,
200 g kisele pavlake ,
200 g kačkavalja
Sitno iseckati crni luk i staviti na malo ulja da se dinsta.Potom dodati belo meso seckano na kocke malo izdinstati pa dodati pasirani paradajz i seckanu papriku i krčkati dok meso ne omekša ( ako je potrebno dodavati po malo vode dok meso ne omekša ) .Dinstati dok delimično sva tečnost ne uvri dodati so i skloniti sa šporeta. Skuvati makarone i ocedite (samo pazite da se ne prekuvaju)
Makarone i sve druge sastojke staviti u vatrostalnu posudu za pečenje i dobro promešati da se sve dobro sastavi. Umutiti jaja sa pavlakom pa preliti preko makarona i narendati kačkavalj. Peći na 180 stepeni dok ne postane zlatasto.
Нема коментара:
Постави коментар