Blogo igrica Ajme koliko nas je ....ovog puta je domaćica Tanja sa bloga Ekspres lonac,a njena zadata tema su ribizle.
Sastojci za testo :
125 gr maslaca
150 gr šećera
350 gr mekog brašna
25 ml hladne vode
50 ml kisele pavlake
malo soli
malo ekstrata od vanile
Fil :
200 gr višanja
100 gr ribizli
1 kesica pudinga sa ukusom vanile
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dl vode
U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati maslac i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.
Puding rastvoriti sa malo vode .Višnjama očistiti koščice , ribizlama otkloniti peteljke pa sastaviti sa šećerom i vanilin šećerom doliti ostatak vode i staviti na šporet da se malo prodinsta ( da se šećer istopi i počne da pravi dva tri ključa ).Potom umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i malo prohladiti.
Testo izvaditi iz frižidera , premesiti i puniti manje kalupove ,predhodno dobro nauljene ,po ivicama pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći korpice dok blago ne porumene.Pečeno testo izvaditi iz modli malo prohladiti i puniti filom .
Нема коментара:
Постави коментар