Translate

среда, 2. децембар 2015.

Esmeralda




250 g šećera, 
100 g brašna, 
50 g kakao praha, 
12 g praška za pecivo, 
1,2 l mleka, 
6 jaja,
 250 gr margarina,
 100 gr euro krema (tamni deo) i malo ulja,
100 g pudinga od vanile,
100 g čokolade.

Penasto umutiti jaja sa 100 g šećera pa postepeno dodavati brašno , prašak za pecivo i kakao.Izručiti u podmazani pleh i peći na 200 stepeni.Pečenu koru preliti sa 2 dl vrućeg mleka.U 700 ml mleka staviti 150 g šećera, vanilin šećer i staviti na šporet da se skuva.U preostalo mleko razmutiti puding pa sipati u kipuće mleko i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.Penasto umutiti margarin i sastaviti ga sa ohlađenim filom pa podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo umešati eurokrem a drugi ostaje beo.Na natoljenu koru naneti prvo svetli fil pa preko tamni.Otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti kolač.

Нема коментара:

Постави коментар