Za 2 bele kore:
500 gr brašna
150 gr šećera
60 gr maslaca
1 jaje
1 dl mlijeka
1 kašika ruma
pola praška za pecivo
ZA 2 tamne kore
500 gr brašna
150 gr šećera
60 gr maslaca
1 jaje
1 dl mlijeka
1 kašika ruma
pola praška za pecivo
4 kašike kakaoa
KREMA:
7 dl mleka
250 gr šećera
2 kašike brašna
3 kašike gustina
2 kašike kakaa
2 vanilin šećera
200 gr čokolade za kuvanje
2 kašike ruma
250 gr maslaca
Umutiti jaje i šećer pa postepeno dodavati otopljeni maslac ,mleko , rum , pecivo i brašno.Sve dobro sjediniti pa testo podeliti na dva jednaka dela i ispeći dve kore na 200 stepeni.Postupak pravljenja crnih kora je isti kao i sa belim korama.
Šećer pržiti do zlatne boje.Kad dobije boju preliti sa 1/2 l mlijeka.Ostala 2 dl mleka umutiti sa brašnom,gustinom i kakaom pa sipati u mleko što ključa i skuvati gust krem.
Dodat vanilu i kad se zgusne skloniti sa šporeta.
U mlako dodati čokoladu i rum.Zatim umiksati maslac i sjediniti.
Ređati bela kora-fil-crna kora-fil-crna kora-fil-bela kora.
Нема коментара:
Постави коментар