Sastojci :
500 gr brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
2 male kašike soli
2 dl ulja
voda da se zamesi testo
Fil
200 gr posnog kačkavalja
1 konzerva tunjevine u komadu
Premaz
50 gr margarina
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju posudu sipati brašno u koje dodati šećer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da naraste.Tunjevinu i rendani kačkavalj sastaviti
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti ,rastanjiti oklagijom u kocku pa seći manje kvadrate 8x8 cm .Na svaku sredinu kocke staviti po malo fila i spojiti u trougao.Dve ivice trougla malo izvući i preklopiti jedan preko drugog.Svako napravljeno testo premazati otopljenim margarinom.Od zrna bibera napraviti oko a sa makazama po testu blago zaseći da se dobiju krljušti.Peći na 250 stepeni dok testo ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар