Sastojci
300 gr brašna
300 gr kuvanog krompira
1 kvasac
130 ml mlake vode
1 kašičica šećera
so
maslinovo ulje
Fil
300 gr sira
1 kašika kisele pavlake
masline
krupna morska so
Kvasac potopiti sa mlakom vodom i šećerom i ostaviti da se istopi.Skuvati krompir , ispasirati i pomešati sa brašnom , kašičicom soli , 2 kašike maslinovog ulja i otopljenim kvascom.Umesiti meko testo i ostaviti na toplom da se udvostruči.Sir i pavlaku sjediniti.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na pola.Jednu polovinu testa staviti u pleh rasporediti preko njega pripremljeni sirni fil ali ne mazati skroz do ivica.Naneti drugi deo testa i blago pritisnuti ivice kako bi se testo slepilo.Napraviti preliv za premazivanje fokače od 1 kašike maslinovog ulja , pola kašičice krupne morske soli i 1 kašike vode , premazati i ostaviti da se odmara oko 30 minuta.U naraslu fokaču utisnuti masline i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар