Sastojci
5-6 većih glavica crnog luka
400 g mlevenog junećeg mesa
150 g pirinča
ulje za prženje
po potrebi so, biber i začine
malo začinskog bilja (karija, bosiljka i mirođije)
Za zapršku
malo ulja
2 kašike brašna
2 dl soka od paradajza
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo pavlake
po ukusu so, biber i začini
Glavice luka očistite i stavite u vodu da se kuvaju oko 15 minuta.Skuvane glavice procediti i polako pažljivo vaditi list po list (prstenove) po mogućstvu da ostanu celi.Unutrašnje sitne delove luka iseckati i propržiti na ulju, dodajte meso i sve ostale začine.Kada se meso propržilo dodati skuvani pirinač. Naliti vodom i sve zajedno još malo prokuvati. Punjene glavice luka poređajte u odgovarajuću posudu.U malo ulja propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, i paradajz. Vodu dodati onoliko koliko želite da sos bude gust. Posoliti, začiniti i pobiberiti. Kad sos provri prelijti preko punjenih glavica luka. Zapeći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.Služiti sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
5-6 većih glavica crnog luka
400 g mlevenog junećeg mesa
150 g pirinča
ulje za prženje
po potrebi so, biber i začine
malo začinskog bilja (karija, bosiljka i mirođije)
Za zapršku
malo ulja
2 kašike brašna
2 dl soka od paradajza
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo pavlake
po ukusu so, biber i začini
Glavice luka očistite i stavite u vodu da se kuvaju oko 15 minuta.Skuvane glavice procediti i polako pažljivo vaditi list po list (prstenove) po mogućstvu da ostanu celi.Unutrašnje sitne delove luka iseckati i propržiti na ulju, dodajte meso i sve ostale začine.Kada se meso propržilo dodati skuvani pirinač. Naliti vodom i sve zajedno još malo prokuvati. Punjene glavice luka poređajte u odgovarajuću posudu.U malo ulja propržiti brašno, dodati mlevenu papriku, i paradajz. Vodu dodati onoliko koliko želite da sos bude gust. Posoliti, začiniti i pobiberiti. Kad sos provri prelijti preko punjenih glavica luka. Zapeći u rerni oko pola sata na 200 stepeni.Služiti sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
Нема коментара:
Постави коментар