500 gr brašna
1 sveži kvasac
1 mala kašika šećera
2 male kašike soli
1 dl ulja
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
mleko da se zamesi testo
Fil
2 glavice crnog luka
300 gr mlevenog mesa
1 kašika ajvara
vegeta
Preliv
1 čaša kisele pavlake
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi. U dublju posudu sipati brašno u koje dodati šećer , so , ulje , otopljeni kvasac , pavlaku , jaja i zamesiti sa mlakim mlekom srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da naraste.
Sitno iseckati crni luk i prodinstati na malo ulja .Dodati mleveno meso i vegetu pa još malo dinstati i skloniti sa šporeta .Prohladiti i umešati ajvar.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti ,razvući oklagijom i seći testo na kocke.Na svaku kocku staviti po malo fila , presaviti u trougao i pomoću viljuške pritiskati ivice.
Pržiti u vrelom ulju sa obe strane da porumeni.Pečene trouglove ređati u dublju posudu , preliti pavlakom i malo zapeći.
Нема коментара:
Постави коментар