-
Sastojci :
2 kg svinjske pečenice
100 gr suvih šljiva bez koščice
so , vegeta , mast
Garnirung :
100 gr šećerca
100 gr graška
100 gr krompira
100 gr šargarepe
Sos :
100 gr šampinjona
2 kašike brašna
3 kašike kisele pavlake
vegeta
ulje
Meso dobro posoliti i ostaviti da preko noći odstoji pa sutradan ga na što više mesta nožem zaseći i u te rezove puniti šljive.Opet meso namazati vegetom i mašću pa uviti u aluminijumsku foliju i peći na 250 stepeni oko 1 sat.Skinuti foliju i zapeći pečenicu sa svih strana kako bi se dobila lepa korica.
Povrće posebno obariti u slanoj vodi.
Šampinjone sitno iseckati i prodinstati na malo ulja dok ne omekšaju pa dodati brašno i vegetu.Mešati da se sve sastavi pa dodati kiselu pavlaku i kuvati još malo da delimično sva tečnost ispari.
Нема коментара:
Постави коментар