Sastojci :
500 gr brašna
1 kvasac
2 male kašike soli
1 dl jogurta
150 gr margarina
voda
Fil :
250 gr kopriva
250 gr zelja
150 gr sira
2 jaja
so
Premaz :
1 jaje
Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , so , otopljeni margarin, mlaki jogurt , kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
Koprive i zelje blanširati , ocediti, ohladiti i sitno iseckati.
U dublju posudu izmutiti jaja pa dodati sitno seckani zeleniš , izmrvljeni sir i soli po ukusu.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu i premesiti ga.Rastanjiti oklagijom pa premazati filom , urolati i ostaviti da još malo odmara.Penasto umutiti jaje i premazati štrudlu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći
Нема коментара:
Постави коментар