Translate

среда, 2. децембар 2015.

Slana štrudla sa koprivama i zeljem




Sastojci :

500 gr brašna
1 kvasac
2 male kašike soli
1 dl jogurta
150 gr margarina
voda

Fil :

250 gr kopriva
250 gr zelja
150 gr sira
2 jaja

so

Premaz :

1 jaje

Kvasac potopiti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , so , otopljeni margarin, mlaki jogurt , kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
Koprive i zelje blanširati , ocediti, ohladiti i sitno iseckati.
U dublju posudu izmutiti jaja pa dodati sitno seckani zeleniš , izmrvljeni sir i soli po ukusu.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu i premesiti ga.Rastanjiti oklagijom pa premazati filom , urolati i ostaviti da još malo odmara.Penasto umutiti jaje i premazati štrudlu.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći 


Нема коментара:

Постави коментар