Translate

четвртак, 29. децембар 2016.

Čokoladni rolat



Sastojci : za koru:

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
4 kašike kakaa
2 kesice praška za pecivo

Za fil:


0,5 l mleka
5 kašika šećera
2 kesice pudinga sa ukusom čokolade
50 g čokolade
200 g margarina
150 g šećera u prahu

Ukrašavanje :

100 g šlaga

Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg. Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa , dodati brašno , kakao i umućena belanca.Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti. Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , umešati čokoladu i ohladiti krem.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom. Koru izvaditi iz krpe , namazati filom pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu.Kada se rolat dobro stegao premazati sa umućenim šlagom.




Нема коментара:

Постави коментар