Sastojci :
1 pakovanje kora za lazanju koje se ne kuvaju,
500 g plavog patlidžana,
500 ml paradajz soka,
400 g kačkavalja,
3 kašike brašna,
3 kašike brašna,
vegeta,
so,
ulje,
biber,
ulje,
biber,
origano,
2 čena belog luka,
2 čena belog luka,
1 glavica crnog luka.
Plavi patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i posoliti.Ostaviti tako posoljen 15 minuta, pa ocediti.Na malo ulja propržiti brašno i beli luk pa dodati paradajz sok i ostaviti da se ukrčka i zgusne.NA malo ulja izdinstati seckani crni luk pa kada postane staklast dodati seckani i oceđeni patlidžan i dinstati dok ne omekša.Pred kraj dodati vegetu,origano i bibera po ukusu.
Dublju posudu namazati uljem, pa ređati kore za lazanje, paradajz sos, plavi patližan i posuti rendanim kačkavaljem, ponovo paradajz sos, patlidžan, rendani sir, kore, i sve tako dok se ne utroši sav materijal.Na zadnju koru posuti rendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni da se uhvati rumena korica.
Plavi patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i posoliti.Ostaviti tako posoljen 15 minuta, pa ocediti.Na malo ulja propržiti brašno i beli luk pa dodati paradajz sok i ostaviti da se ukrčka i zgusne.NA malo ulja izdinstati seckani crni luk pa kada postane staklast dodati seckani i oceđeni patlidžan i dinstati dok ne omekša.Pred kraj dodati vegetu,origano i bibera po ukusu.
Dublju posudu namazati uljem, pa ređati kore za lazanje, paradajz sos, plavi patližan i posuti rendanim kačkavaljem, ponovo paradajz sos, patlidžan, rendani sir, kore, i sve tako dok se ne utroši sav materijal.Na zadnju koru posuti rendani kačkavalj i zapeći u rerni na 200 stepeni da se uhvati rumena korica.
Нема коментара:
Постави коментар