Sastojci
1,2 kg brašna,
40 g kvasca,
kašičica soli,
0,5 l vode,
200 g gustina.
Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu pomešati 1 kg brašna, so, otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Preklopiti krpom i ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu, premesiti i podeliti testo na pola.Od jedne polovine testa formirati hleb u okruglom plehu a od druge podeliti na pola i napraviti jednu veću i jednu manju pletenicu.Veću pletenicu obmotati oko ivice kolača a od ruge napraviti krst na sredini.Od 200 g brašna, gustina i vode zamesiti tvrđe testo rastanjiti oklagijom pa utisnuti slavsko slovo i opkrojiti nožem i praviti željene oblike.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač .
0,5 l vode,
200 g gustina.
Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu pomešati 1 kg brašna, so, otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Preklopiti krpom i ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu, premesiti i podeliti testo na pola.Od jedne polovine testa formirati hleb u okruglom plehu a od druge podeliti na pola i napraviti jednu veću i jednu manju pletenicu.Veću pletenicu obmotati oko ivice kolača a od ruge napraviti krst na sredini.Od 200 g brašna, gustina i vode zamesiti tvrđe testo rastanjiti oklagijom pa utisnuti slavsko slovo i opkrojiti nožem i praviti željene oblike.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač .
Нема коментара:
Постави коментар