Sastojci :
za koru:
4 jaja,
1 kašičica soli,
5 kašika brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1,5 dl kisele
pavlake,
150 g skuvanog iseckanog oceđenog spanaća
Fil I:
4 tvrdo kuvana žumanca,
180 g stišnjene šunke,
Fil I:
4 tvrdo kuvana žumanca,
180 g stišnjene šunke,
2 kašike maslaca,
1 kašika senfa,
so,
biber
Fil II:
4 tvrdo kuvana belanca,
1 kašika maslaca,
50 g feta sira,
50 g krem sira,
po potrebi soli
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pečenje.
Za koru izmiksati belanca u čvrst sneg, dodati so i jedno po jedno žumance, te dobro umutiti. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i kiselu pavlaku pa izmešati da se sastojci povežu. Na kraju dodati isceđen spanać, izmešati i sipati smesu u pripremljen pleh. Peći, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta.Pečenu koru staviti na pokvašenu krpu, odstraniti papir i urolati. Ostaviti da se ohladi.
Staviti sve sastojke za prvi fil u secko i usitniti u kasatu smesu. Rasporediti dobijenu smesu na komad plastične folije i oblikovati valjak dužine pečene kore. Uviti valjčic u foliju i ostaviti u frizider da se stegne.
Za beli fil takođe ubaciti sve satojke u secko i usitniti u pire.
Odmotati koru, premazati je belim filom, na jedan kraj staviti ohladjeni valjak od žumanaca i šunke te urolati. Rolat uviti u aluminijumsku foliju i ostaviti u frizideru da se stegne.
1 kašika senfa,
so,
biber
Fil II:
4 tvrdo kuvana belanca,
1 kašika maslaca,
50 g feta sira,
50 g krem sira,
po potrebi soli
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pečenje.
Za koru izmiksati belanca u čvrst sneg, dodati so i jedno po jedno žumance, te dobro umutiti. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i kiselu pavlaku pa izmešati da se sastojci povežu. Na kraju dodati isceđen spanać, izmešati i sipati smesu u pripremljen pleh. Peći, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta.Pečenu koru staviti na pokvašenu krpu, odstraniti papir i urolati. Ostaviti da se ohladi.
Staviti sve sastojke za prvi fil u secko i usitniti u kasatu smesu. Rasporediti dobijenu smesu na komad plastične folije i oblikovati valjak dužine pečene kore. Uviti valjčic u foliju i ostaviti u frizider da se stegne.
Za beli fil takođe ubaciti sve satojke u secko i usitniti u pire.
Odmotati koru, premazati je belim filom, na jedan kraj staviti ohladjeni valjak od žumanaca i šunke te urolati. Rolat uviti u aluminijumsku foliju i ostaviti u frizideru da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар