Sastojci
1 kg soma,
1 kg šarana (ili bilo koje masnije rečne ribe),
1 kg soma,
1 kg šarana (ili bilo koje masnije rečne ribe),
15 g aleve paprike,
25 g soli,
50 g šargarepe,
biber u zrnu,
1 ljuta paprika sveža,
5 g ljute tucane paprike,
3 l vode,
500g crnog luka
biber u zrnu,
1 ljuta paprika sveža,
5 g ljute tucane paprike,
3 l vode,
500g crnog luka
i 1/2 l paradajz soka.
Ribu iseći na komade usoliti najbolje dan ranije.Sitno iseckati 400 g luka a preostalu količinu na kružiće.U šerpu gde će se kuvati sipati malo vode a onda ređati red ribe pa preko usitnjen luk,alevu papriku, tucanu papriku i šargarepu sečenu na kockice.Naređati kružiće luka pa ponovo komade ribe.Zaliti paradajz sokom i preostalom kolicinom vode.Ako je moguće ne mešati već pomerati sud levo desno da ne zagori.Kuvati oko sat vremena na srednoj temperaturi.Paziti da se riba ne raspadne.
RE sad ovde soma ili bilo koju rečnu ribu osim pastrmke ne mogu nabaviti. Ja ću onda morsku, veoma mi se dopada recept
ОдговориИзбришиVerujem da je i sa morskom jos bolji i ukusniji paprikas.
Избриши