Translate

недеља, 11. децембар 2016.

Riblji paprikaš

Sastojci

1 kg soma,
1 kg šarana (ili bilo koje masnije rečne ribe), 
15 g aleve paprike,
25 g soli,
 50 g šargarepe,
biber u zrnu,
1 ljuta paprika sveža,
5 g ljute tucane paprike,
3 l vode,
500g  crnog luka
 i 1/2 l paradajz soka.

Ribu iseći na komade usoliti najbolje dan ranije.Sitno iseckati 400 g luka a preostalu količinu na kružiće.U šerpu gde će se kuvati sipati malo vode a onda ređati red ribe pa preko usitnjen luk,alevu papriku, tucanu papriku i šargarepu sečenu na kockice.Naređati kružiće luka pa ponovo komade ribe.Zaliti paradajz sokom i preostalom kolicinom vode.Ako je moguće ne mešati već pomerati sud levo desno da ne zagori.Kuvati oko sat vremena na srednoj temperaturi.Paziti da se riba ne raspadne.



2 коментара:

  1. RE sad ovde soma ili bilo koju rečnu ribu osim pastrmke ne mogu nabaviti. Ja ću onda morsku, veoma mi se dopada recept

    ОдговориИзбриши