Translate

субота, 10. децембар 2016.

Pileće pljeskavice iz rerne





Sastojci:

600 grama pilećeg filea ,
2 jaja,
veza peršuna,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog,
2 sitno seckane crvene paprike,
biber,
kurkuma,
 so,
 aleva paprika,
kumin,
200 g krompira,
200 g šargarepe.

Meso samleti u secku.Iseckati crni i beli luk  i papriku na kockice.U dublju posudu sastaviti mleveno meso,seckani luk,jaja,seckani peršun,biber,kurkumu,so,alevu papriku i kumin.Sve dobro rukama umesiti i praviti pljeskavice pa ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Krompir i šargarepu oljuštiti i iseckati na kockice i skuvati u slanoj vodi.

Нема коментара:

Постави коментар