Translate

недеља, 11. децембар 2016.

Posne integralne kifle




Sastojci


1 kg ražanog brašna,
100 g pahuljica ( ovsenih ili ražanih ),
1 dl ulja,
50 g susama,
50 g suncokreta,
50 g lana,
10 g soli (2 male kašike),
40 g  kvasca,
voda po potrebi.


Kvasac preliti sa malo tople vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno, so i ulje pa dodati kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti da naraste na toplom mestu.Kada je testo naraslo premesiti i ostaviti da još jednom naraste.Pomešati pahuljice, susam, lan i suncokret pa podeliti na dva dela.Naraslo testo preručiti na radnu površinu i u njega umesiti jednu polovinu pripremljenih semenki, potom praviti manje loptice pa rastanjiti oklagojom i uviti u kiflu.Svaku kiflu uvaljati u drugu polovinu semenki i ređati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kifle dok ne porumene.




Нема коментара:

Постави коментар