Sastojci :
1 srednja glavica karfiola,
450 g šampinjona,
3 čena belog luka,
200 g sitnog sira,
150 g pečenice,
150 g pečenice,
maslinovog ulja po potrebi,
peršuna i soli po ukusu
Karfiol očistiti od listova, iskidati ga na cvetove i na kraju blanširati u slanoj vodi dok ne omekša.Cvetove ocediti i ostaviti da se prohlade. Za to vreme šampinjone dobro oprati, iseckati na listiće, te izdinstati na malo maslinovog ulja. Kada voda ispari dodati peršun, seckani beli luk i posoliti po ukusu. Dinstati još koji minut. Obarene cvetove karfiola poređati u tepsiju dobro podmazanu uljem, pa preliti filom od šampinjona i promešati. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta. Pred kraj pečenja izvaditi tepsiju i posuti mrvljenim sirom i seckanom pečenicom. Vratiti u rernu nakratko da se zapeče.
peršuna i soli po ukusu
Karfiol očistiti od listova, iskidati ga na cvetove i na kraju blanširati u slanoj vodi dok ne omekša.Cvetove ocediti i ostaviti da se prohlade. Za to vreme šampinjone dobro oprati, iseckati na listiće, te izdinstati na malo maslinovog ulja. Kada voda ispari dodati peršun, seckani beli luk i posoliti po ukusu. Dinstati još koji minut. Obarene cvetove karfiola poređati u tepsiju dobro podmazanu uljem, pa preliti filom od šampinjona i promešati. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta. Pred kraj pečenja izvaditi tepsiju i posuti mrvljenim sirom i seckanom pečenicom. Vratiti u rernu nakratko da se zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар