Sastojci :
3 glavice crnog luka
2 šargarepe
500 g bundeve
vegeta
ulje
4-5 listića bosiljka
voda
Zaprška :
malo ulja
2 kašike brašna
Šargarepu i crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne postane staklasto , pa dodati bundevu seckanu na veće kocke .Još malo dinstati i naliti sa vodom pa ostaviti da se sve kuva dok bundeva ne omekša a voda se upola smanji.Potom procediti povrće od tečnosti i izmiksati u blenderu .Izmiksanu kašu vratiti u šerpu i sipati proceđenu tečnost pa staviti na šporet da pusti još jedan ključ.U međuvremenu napraviti tanku zapršku sa uljem i brašnom pa sipati u ključalu čorbu , dodati seckani bosiljak i još 5 minuta kuvati .Čorbu posuti sa malo bundevinih semenki i tucanom paprikom.
Нема коментара:
Постави коментар