Translate

субота, 24. децембар 2016.

Piletina u sosu od pomorandže




Sastojci:

 300 g pilećeg belog mesa,
1 glavica crnog luka,
1 veća šargarepa,
250 g karfiola,
1 tikvica,
1 pomorandža,
1 čen belog luka,
200 g brokolija,
4 kašike soja sosa,
vezica lista peršuna,
3 kašike gustina,
200 g pirinča,
vegeta,
ljuta mlevena crvena papirka po ukusu,
ulje,
so,
biber


 Meso iseći na kockice, posoliti ga i preliti sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom soja sosa. Promešati i ostaviti da odstoji pola sata. Tikvice oprati, šargarepu oljuštiti, pa ih iseći na kockice, a karfiol i brokoli razdvojiti na cvetiće.Luk iseći na rebarca i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati šargarepu, tikvice , karfiol i brokoli, pa pržiti uz povremeno dodavanje vode da ne zagori.Posoliti, pobiberiti i posuti vegetom po ukusu. Sitno iseckati peršun, te umešati u povrće. Pirinač obariti u posoljenoj vodi, a zatim ga dobro procediti.Na malo ulja nekoliko sekundi ispržiti sitno iseckan beli luk, pa dodati 3 kašike soja sosa i 1 kašiku gustina izmućenog u  soku od isceđene pomorandže i ljutu mlevenu papriku po ukusu. Posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati i sjediniti sa povrćem. Meso pržiti u  ulju dok ne porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.Nakon toga, meso servirati na tanjir  uz pirinač i povrće.


Нема коментара:

Постави коментар