Translate

субота, 10. децембар 2016.

Slatke susam štangle





Sastojci:

1 jaje,
60 g maslaca,
5 kašika kokosovog šećera,
sok od pola manjeg limuna,
70 g  speltinog brašna,
1 prašak za pecivo,
pola kašičice soli,
160 g susama.


Ručno razmutitI jaje, zatim dodati razmekšali maslac na sobnoj temperaturi, mutiti pa  dodati šećer i limun i ponovo mutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo i so i postepeno sjediniti suvu i vlažnu smesu.Zatim umešati susam i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje i oblikovati četvrtastu koru. Zatim iseći na štangle.Peći 15 minuta na 175°C. Kada se štangle izvade iz rerne,  biće još meke pa još jednom preći nožem štanglice pasačekati da se ohlade i stvrdnu.

Нема коментара:

Постави коментар