Translate

недеља, 11. децембар 2016.

Gulaš od pečuraka



Sastojci

300 g bukovača,
300 g šampinjona,
300 g crnog luka,
200 g šargarepe,
200 g krompira,
2 dl paradajz pelata,
5 g vegete,
5 g soli,
5 g aleve paprike,
biber u zrnu,
3dl ulja,
4 dl vode.

Usitniti crni luk i prodinstati na ulju uz lagano dolivanje vode dok ne bude staklast.Obariti šargarepu i krompir na pola,pa zatim iseći na kockice.Kocke krompira ubaciti u sud sa lukom i još malo upržiti.Pečurke iseći na listiće pa dinstati na malo ulja.Kad upiju tečnost sve samešati.Dodati pelat,alevu papriku,biber, šargarepu i 20 g brašna.Doliti 2 dl vode i kuvati uz često mešanje varjačom oko 15 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар