Sastojci
1 kg crnog luka,
1 kg crnog luka,
500 g praziluka,
250 g šargarepe,
1 kg pirinča,
1 kg sojinih mrvica,
1 kg sojinih mrvica,
10 g vegete,
lovorov list,
lovorov list,
1 l ulja,
2 kg kiselog kupusa.
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju .Potom dodati sitno seckani praziluk i sve dinstati dok ne omekša.Umešati sojine mrvice i pirinač i mešati da se sve lepo sjedini pa dodati vegetu.Odvojiti listove kupusa, ukloniti tvđe delove (radi boljeg savijanja).Filom puniti sarme.Kada je fil utrošen sarmu naliti vodom da ogrezne dodati lovor i staviti na šporet da se krčka.
2 kg kiselog kupusa.
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju .Potom dodati sitno seckani praziluk i sve dinstati dok ne omekša.Umešati sojine mrvice i pirinač i mešati da se sve lepo sjedini pa dodati vegetu.Odvojiti listove kupusa, ukloniti tvđe delove (radi boljeg savijanja).Filom puniti sarme.Kada je fil utrošen sarmu naliti vodom da ogrezne dodati lovor i staviti na šporet da se krčka.
Super sastojci u ovoj posnoj sarmici
ОдговориИзбришиHvala Dubravka ,neko stavlja i mlevene orahe ali meni se ova kombinacija vise svidja i odlicnog je ukusa.Moji gosti kazu da neznaju da je posna ne bi se ni primetilo da nema mesa.
Избриши