Translate

недеља, 11. децембар 2016.

Posna sarma

Sastojci

1 kg crnog luka,
 500 g praziluka, 
250 g šargarepe, 
1 kg pirinča,
1 kg sojinih mrvica,
 10 g vegete,
lovorov list,
1 l ulja,
2 kg kiselog kupusa.

Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju .Potom dodati sitno seckani praziluk i sve dinstati dok ne omekša.Umešati sojine mrvice i pirinač i mešati da se sve lepo sjedini pa dodati vegetu.Odvojiti listove kupusa, ukloniti tvđe delove (radi boljeg savijanja).Filom puniti sarme.Kada je fil utrošen sarmu naliti vodom da ogrezne dodati lovor i staviti na šporet da se krčka.


2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Dubravka ,neko stavlja i mlevene orahe ali meni se ova kombinacija vise svidja i odlicnog je ukusa.Moji gosti kazu da neznaju da je posna ne bi se ni primetilo da nema mesa.

      Избриши