Sastojci
600-700 g pastrmke,
100 g šampinjona,
250 g crnog luka,
4 čena belog luka,
50 g margarina,
nekoliko listića bosiljka,
5 g karija,
5 g aleve paprike,
200 g pirinča,
50 g margarina,
nekoliko listića bosiljka,
5 g karija,
5 g aleve paprike,
200 g pirinča,
2 dl ulja,
5-10 g vegete.
Pastrmku očistiti, oprati, osušiti krpom i namazati vegetom i istopljenim margarinom.Izbušiti male rupice unutar pastrmki paziti da se ne probode koža.Rupice napuniti listićima belog luka i bosiljka.Crni luk iseći na tanke listiće , dinstati na margarinu pa dodati šampinjone sečene na listiće , posoliti po ukusu i dodati 3 g aleve paprike.Pastrmku napuniti dinstanim šampinjonima.Ivice zatvoriti pomoću čačkalice, da ne bi fil ispao pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 250 stepeni sa povremenim okretanjem, kako bi se pastrmka ispekla. Oprati pirinač i skuvati.Kad je pirinač skoro kuvan dodati kari i dobro promešati. Skloniti sa šporeta i služiti uz ribu.
Нема коментара:
Постави коментар