Sastojci :
500 g lisnatog testa,
300 g šampinjona,
2 dl pavlake,
150 g kukuruza šećerca,
100 g graška,
100 g šargarepe,
200 g kačkavalja,
4 kisela krastavca,
4 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
mešavina začina,
200 g kačkavalja,
4 kisela krastavca,
4 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
mešavina začina,
ulje,
origano.
Kukuruz šećerac ,grašak i šargarepu seckanu na sitne kockice posebno obariti u slanoj vodi a potom procediti.Crni luk i kisele krastavce iseći na kockice, šampinjone na listove a beli luk što sitnije iseckati. Na ulju propržiti crni i beli luk a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Pred kraj prženja dodati kukuruz šećerac,grašak i šargarepu pa promešati i skloniti sa ringle. Potom dodati pavlaku, rendani kačkavalj,kisele krastavce, malo origana i začine po ukusu. Sve sastojke polako promešati.Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije i od njega oblikovati krug veličine tepsije. Tepsiju nauljiti pa dno prekriti jednim delom lisnatog testa pa po testu rasporediti fil i staviti da se peče na 200 °C dok ne porumeni.
origano.
Kukuruz šećerac ,grašak i šargarepu seckanu na sitne kockice posebno obariti u slanoj vodi a potom procediti.Crni luk i kisele krastavce iseći na kockice, šampinjone na listove a beli luk što sitnije iseckati. Na ulju propržiti crni i beli luk a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Pred kraj prženja dodati kukuruz šećerac,grašak i šargarepu pa promešati i skloniti sa ringle. Potom dodati pavlaku, rendani kačkavalj,kisele krastavce, malo origana i začine po ukusu. Sve sastojke polako promešati.Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije i od njega oblikovati krug veličine tepsije. Tepsiju nauljiti pa dno prekriti jednim delom lisnatog testa pa po testu rasporediti fil i staviti da se peče na 200 °C dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар