Translate

среда, 5. јул 2017.

Carske šnicle





Sastojci :

8 junećih šnicli,
4 glavice crnog luka,
150 ml ulja,
200 ml belog vina,
200 ml vode,
2 lista lovora,
1 kašika gustina,
so,
 biber,
 ulje

Juneće šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.Crni luk očistiti i iseći na kockice. Na malo ulja propržiti crni luk da porumeni. Posebno, u šerpi srednje veličine, sipati malo ulja, pa rasporediti polovinu šnicli. Preko njih posuti polovinu prženog luka, listove lovora . Poslagati drugi red šnicli, zatim ih posuti ostatkom crnog luka , te preliti mešavinom preostalog ulja, vina i vode. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 80 minuta. Tokom kuvanja, po potrbi, dolivati pomalo tople vode. Pred kraj kuvanja, gustin razmutiti s malo vode i preliti preko šnicli, pa ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo.



Нема коментара:

Постави коментар