Translate

петак, 7. јул 2017.

Torta sa šargarepom i krem sirom






Sastojci:

500 g šargarepe,
150 g kačkavalja,
5 jaja,
180 g kisele pavlake,
100 ml ulja,
200 g brašna Čeković mlin,
30 g gustina,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica soli,
½ kašičice aleve paprike,
2 kašike seckanog peršuna

Fil

350 g krem sira

 Šargarepu oguliti pa izrendati na sitno rende kao i sir. U dubljoj posudi pomešati brašno, gustin, prašak za pecivo, peršun, alevu papriku i so.Posebno umutiti jaja, ulje i kiselu pavlaku. Sjediniti smesu od brašna sa jajima i dobro sjediniti. Na kraju dodati šargarepu i sir, pa promešati da smesa postane homogena.U pleh obložen papirom za pečenje presuti testo i poravnati ga. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 50 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi pa izvaditi iz pleh a i ukloniti papir za pečenje. Ohlađeno testo preseći na pola. Razmutiti krem sir i dodati beli luk u prahu pa promešati. Na tacnu staviti jednu koru i nafilovati krem sirom a zatim složiti drugu koru i blago pritisnuti.Tortu ostavititi u frižider da se dobro ohladi pa dekorisati. Seći na kocke .



Нема коментара:

Постави коментар