Translate

уторак, 11. јул 2017.

Tapas korpice





Sastojci za korpice:

300 gr brašna Čeković mlin,
1 mala kašika soli,
1 kesica praška za pecivo,
2 male kafene šoljice ulja,
1,5 mala kafena šoljica kisele ili obične vode,
50 gr susama

Fil:

2 dl pavlake,
100 g majoneza,
nekoliko listova  zelene salate,
75 g kukuruza šećerca,
120 g tankih kolutova čajne,
1 ljuta papričica,
mešavina začina

U dublju posudu sjediniti brašno , so ,prašak za pecivo , susam , ulje i vodu pa umesiti glatko testo.Od testa praviti manje loptice i svaku rastanjiti oklagijom da bude što tanja , jer prilikom pečenja testo će narasti i proširiti se.Kalupe raznih oblika ili za projice namazati uljem i spuštati rastanjeno testo da bude do same ivice pleha.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korpice dok blago ne porumene.
Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Zelenu salatu oprati i iseći na trake, kisele krastavce sitno iseckati, ljutu papričicu iseći na kolutove. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, majonez, rendana jaja, kukuruz šećerac, kisele krastavce ,seckanu čajnu i zelenu salatu. Dodati začine po ukusu i polako promešati.Puniti korpice smesom i ukrasiti zelenom salatom


Нема коментара:

Постави коментар