Translate

среда, 5. јул 2017.

Vekna sa jajima




 Sastojci  :

2 jaja,
100 gr sira,
1 dl ulja,
1,5 dl jogurta,
1 mala kašika  soli,
250 gr brašna Čeković mlin,
1 kesica praška za pecivo,
2 - 3 veze mladog crnog luka,
1 kašika sveže seckanog peršuna,
1 kašika sveže seckane mirođije,
5 kuvanih jaja


 Mladi luk iseckati na kolutove i kratko propržiti na malo ulja, dodati prstohvat soli seckani peršun i  seckanu mirođiju. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti  jaja pa postepeno dodavati sir, ulje,  jogurt,  so,  brašno i prašak za pecivo. Dodati ohlađen propržen mladi luk i sve dobro sjediniti.
 Jednu polovinu mase  staviti u pleh veličine 9 x 28 cm, prethodno obložen papirom .Poređati kuvana jaja dužinom, pa staviti preko drugu polovinu mase. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći rolat dok ne porumeni.


Нема коментара:

Постави коментар