Sastojci :
800 g belog mesa(piletina, i ćuretina),
1 manja glavica crnog luka,
1 šargarepa,
80 g prezli,
80 g prezli,
50 ml kisele vode,
so,
biber,
so,
biber,
peršunov list,
2 jajeta,
2 jajeta,
ulje
Meso odvojiti od kožice i samleti u mašini za mlevenje mesa. Crni luk i šargarepu očistiti i izrendati. Višak tečnosti, koju luk prilikom rendanja pusti, ocediti. Prezle pomešati sa začinima i usitnjenim listom peršuna. Sve sastojke pomešati, dodati umućena jaja i kiselu vodu, pa sjediniti smesu. Nauljenim dlanovima formirati medaljone željene veličine, prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru oko pola sata. Izvaditi medaljone iz frižidera pa sačekati da se smlače tj. dostignu sobnu temperatutu. Pržiti na ugrejanom ulju dok ne poprime lepu, rumenu boju.Pržene medaljone izvaditi iz ulja i ostaviti na papirnom ubrusu da se višak masnoće ocedi.Poslužiti toplo uz pomfrit.
Meso odvojiti od kožice i samleti u mašini za mlevenje mesa. Crni luk i šargarepu očistiti i izrendati. Višak tečnosti, koju luk prilikom rendanja pusti, ocediti. Prezle pomešati sa začinima i usitnjenim listom peršuna. Sve sastojke pomešati, dodati umućena jaja i kiselu vodu, pa sjediniti smesu. Nauljenim dlanovima formirati medaljone željene veličine, prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru oko pola sata. Izvaditi medaljone iz frižidera pa sačekati da se smlače tj. dostignu sobnu temperatutu. Pržiti na ugrejanom ulju dok ne poprime lepu, rumenu boju.Pržene medaljone izvaditi iz ulja i ostaviti na papirnom ubrusu da se višak masnoće ocedi.Poslužiti toplo uz pomfrit.
Нема коментара:
Постави коментар