Sastojci:
za testo
4 dl vode,
2 dl ulja,
prstohvat soli,
12 kašika brašna Čeković mlin ,
12 kašika brašna Čeković mlin ,
5 jaja,
pola kesice praška za pecivo
za fil od višanja
2 pudinga od vanile,
za fil od višanja
2 pudinga od vanile,
5 dl mleka,
5 kašika šećera,
200 g putera,
200 g putera,
150 g višanja,
150 g bele čokolade
Testo:
Sjediniti vodu, ulje i prstohvat soli pa ostaviti da proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati brašno i mešati dok se smesa ne zgusne.U ohlađenu smesu dodati jaja i prašak za pecivo pa umutiti mikserom.Smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na tepsiju istiskivati fil i oblikovati deblje štapiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene. Pečene eklere preseći napola.
Fil od višanja:
Sjediniti 4 dl mleka i šećer te ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodati 150 g putera i umutiti mikserom. Na kraju sjediniti izmiksane višnje i dobro izmešati.
Finalni postupak:
Belu čokoladu rastopiti sa preostalim puterom. Gornje polovine eklera preliti rastopljenom čokoladom. Na kraju eklere napuniti filom od višanja i dekorisati
Testo:
Sjediniti vodu, ulje i prstohvat soli pa ostaviti da proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati brašno i mešati dok se smesa ne zgusne.U ohlađenu smesu dodati jaja i prašak za pecivo pa umutiti mikserom.Smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na tepsiju istiskivati fil i oblikovati deblje štapiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene. Pečene eklere preseći napola.
Fil od višanja:
Sjediniti 4 dl mleka i šećer te ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodati 150 g putera i umutiti mikserom. Na kraju sjediniti izmiksane višnje i dobro izmešati.
Finalni postupak:
Belu čokoladu rastopiti sa preostalim puterom. Gornje polovine eklera preliti rastopljenom čokoladom. Na kraju eklere napuniti filom od višanja i dekorisati
Baš si ih divno napravila!
ОдговориИзбришиHvala, malo sam zakasnila sa visnjama ali to i nije problem .Ko ih je ostavio za zimu uzivace u ovim eklerima.
Избриши