Translate

недеља, 23. јул 2017.

Ekleri sa višnjama





Sastojci:
za testo

4 dl vode, 
2 dl ulja,
 prstohvat soli,
12 kašika brašna Čeković mlin ,
 5 jaja,
pola kesice  praška za pecivo

za fil od višanja

2 pudinga od vanile,
5 dl mleka,
5 kašika šećera,
200 g putera,
150 g višanja,
150 g bele čokolade


Testo:
Sjediniti vodu, ulje i prstohvat soli pa ostaviti da proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati brašno i mešati dok se smesa ne zgusne.U ohlađenu smesu dodati jaja i prašak za pecivo pa umutiti mikserom.Smesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega na tepsiju istiskivati fil i oblikovati deblje štapiće. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene. Pečene eklere preseći napola.
Fil od višanja:
 Sjediniti 4 dl mleka i šećer te ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile, sipati u ključalo mleko i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding dodati 150 g putera i umutiti mikserom. Na kraju sjediniti izmiksane višnje i dobro izmešati.

Finalni postupak:

Belu čokoladu rastopiti sa preostalim puterom. Gornje polovine eklera preliti rastopljenom čokoladom. Na kraju eklere napuniti filom od višanja i dekorisati


2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala, malo sam zakasnila sa visnjama ali to i nije problem .Ko ih je ostavio za zimu uzivace u ovim eklerima.

      Избриши