Sastojci:
Kora
4 jajeta,
6 kašika tople vode,
1 vanil-šećer,
4 kašike šećera
,4 kašike brašna Čeković mlin ,
2 kašike gustina,
1 prašak za pecivo
Fil
250 g malina,
1 kesica želatina u prahu,
Fil
250 g malina,
1 kesica želatina u prahu,
150 ml jogurta,
600 ml slatke pavlake,
1 vanil-šećer,
6 kašika šećera
Dekoracija
300 ml slatke pavlake,
100 g bele čokolade
Kora
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i toplu vodu, te umutiti mikserom.Postepeno dodavati mešavinu šećera i vanil-šećera, pa mutiti kako bi se šećer otopio.Zatim dodati mešavinu brašna, gustina i praška za pecivo, i mešati dok se ne izgube grudvice. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 15 min.
Fil
Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti ga da nabubri.Maline izmiksati u blenderu, sjediniti sa jogurtom i promešati. Dobijenu smesu ugrejati, dodati u nju želatin i promešati.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati šećer i vanil-šećer, pa mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.Kada fil od malina počne da se želira, dodati u njega dve trećine šlaga od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak
Koru premazati filom od malina, preko naneti preostali šlag od slatke pavlake .
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko gornjeg fila.Čokoladu narendati i naneti preko šlaga.
Dekoracija
300 ml slatke pavlake,
100 g bele čokolade
Kora
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i toplu vodu, te umutiti mikserom.Postepeno dodavati mešavinu šećera i vanil-šećera, pa mutiti kako bi se šećer otopio.Zatim dodati mešavinu brašna, gustina i praška za pecivo, i mešati dok se ne izgube grudvice. U pleh obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 15 min.
Fil
Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti ga da nabubri.Maline izmiksati u blenderu, sjediniti sa jogurtom i promešati. Dobijenu smesu ugrejati, dodati u nju želatin i promešati.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati šećer i vanil-šećer, pa mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.Kada fil od malina počne da se želira, dodati u njega dve trećine šlaga od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak
Koru premazati filom od malina, preko naneti preostali šlag od slatke pavlake .
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko gornjeg fila.Čokoladu narendati i naneti preko šlaga.
Нема коментара:
Постави коментар