Sastojci :
za koru :
3 jaja,
3 kašike šećera,
2 kašike mlevenih oraha,
1 kašika rendane čokolade,
1 kašika rendane čokolade,
3 kašike brašna Čeković mlin,
1/2 praška za pecivo
Fil I:
250 g mlevene plazme,
Fil I:
250 g mlevene plazme,
1 dl gaziranog soka od pomorandže,
150 g butera,
150 g šećera u prahu,
100 g čokolade
Fil II:
100 g šećera u prahu,
100 g butera,
100 g čokolade
Fil II:
100 g šećera u prahu,
100 g butera,
200 g mlevenih oraha,
malo mleka.
Preliv:
200 g šlaga
Odvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti u čvrst sneg.Žumanca i šećer mutiti dok ne pobele pa dodati orahe,brašno,pecivo,čokoladu i na kraju belanca.Sve lepo sjediniti i sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Sastaviti plazmu i sok i ostaviti da keks upije tečnost.Čokoladu otopiti na pari.Buter penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom,otopljenom čokoladom i fil naneti preko kore.Orahe popariti sa vrelim mlekom i ostaviti da se ohlade.Buter i šećer u prahu penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim poparenim orasima pa fil naneti preko keksa.Šlag umutiti na uobičajen način i naneti ga preko fila od oraha.
Preliv:
200 g šlaga
Odvojiti belanca od žumanca pa ih penasto umutiti u čvrst sneg.Žumanca i šećer mutiti dok ne pobele pa dodati orahe,brašno,pecivo,čokoladu i na kraju belanca.Sve lepo sjediniti i sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Sastaviti plazmu i sok i ostaviti da keks upije tečnost.Čokoladu otopiti na pari.Buter penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom,otopljenom čokoladom i fil naneti preko kore.Orahe popariti sa vrelim mlekom i ostaviti da se ohlade.Buter i šećer u prahu penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim poparenim orasima pa fil naneti preko keksa.Šlag umutiti na uobičajen način i naneti ga preko fila od oraha.
Нема коментара:
Постави коментар