Translate

петак, 7. јул 2017.

Čokoladna salama





Sastojci :

200 g lomljenog keksa,
50 g mlevenog keksa,
50 g seckanih oraha,
50 g seckanih lešnika,
125 g putera,
65 g šećera,
50 g čokolade za kuvanje,
25 ml mleka,
20 ml ruma,
šećer u prahu

 Otopiti puter sa šećerom i prokuvati na tihoj vatri uz redovno mešanje.Dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Keks, seckane orahe i seckane lešnike dobro promešati. Otopljenom smesom preliti suve sastojke i promešati.Dodati mleko i rum, pa ponovo sjediniti smesu (ukoliko je smesa suva dodati još malo mleka). Na radnu površinu postaviti veći list alu-folije, pa preručiti pripremljenu smesu i uz donju (dužu) ivicu formirati valjkasti oblik. Uviti u foliju, pa što bolje i pravilnije resporediti smesu tako da se dobije lepa forma. Krajeve uviti (kao bomobnu) i kolač ostaviti na hladnom mestu minimum četiri sata. Seći na tanke kolutove .


Нема коментара:

Постави коментар