Translate

среда, 5. јул 2017.

Rol pica






Sastojci:

5 dl mleka,
1,5 kašika šećera,
1 svež kvasac,
1 kg brašna Čeković mlin ,
1 puna kašičica masti,
80 ml ulja,
1 puna kašičica soli,
1 kašika sirćeta
  
Za premaz:

140 g margarina
    2 žumanceta

   Fil:

1 čaša pavlake,
2-3 kašike ajvara,
200 g kobasice,
200 g salame po želji,
kečapa i origana po ukusu,
2 belanceta

U malo mlakog mleka razmrviti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna i ostaviti da nadođe.Za to vreme pomešati polovinu brašna sa uljem i sirćetom, dodati so, mast i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo brašno. Testo ostaviti da nadođe oko 30 minuta. Podeliti ga na 2 jufki, prekriti ih krpom i ostaviti da odstoje oko 15 minuta.Zatim svaku jufku razviti tanko u pravougaonik .Umutiti 2 žumanceta sa 140 g margarina i malo premazati razvijeno testo. Zatim naneti tanak sloj pavlake, posuti salamom i tanko sečenoim kobasicama , naneti malo ajvara i
origana, pa urolati. Iseći na šnite.
 Postupak razvijanja i filovanja testa ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
 Rolnice poređati u tepsiju obloženu pek-papirom, prekriti ih krpom i ostaviti da nadođu još 15 minuta. Premazati umućenim belancima. Rernu zagrejati na 170ºC, pa staviti rolnice i povećati temperaturu na 200ºC, pa peći 25-30 minuta.Gotove rolnice pokriti krpom na 10 minuta i odmah izvaditi iz tepsije.

Нема коментара:

Постави коментар