1 kašičica soli,
1 dl ulja
Za fil:
500 g zelja,
1 dl ulja
Za fil:
500 g zelja,
300 g sira,
4 jajeta,
2 kašičice soli,
4 jajeta,
2 kašičice soli,
2 dl kisele pavlake
Za premazivanje:
2 kašike pavlake,
1 jaje
U vanglicu usuti polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati vodu te opet promešati pa postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da se odmori 20 min.
Očistiti zelje i sitno iseckati pa dodati jaja, sir, pavlaku i so te izmešati.
Testo podeliti na manje jufke. Svaku jufku staviti na brašnom posut stolnjak pa istanjiti i premazati sa malo ulja te pažljivo razvući što tanje. Duž jedne strane kore naneti malo fila pa pomoću stolnjaka urolati i smotati u krug. Na isti način oblikovati još pitica.Tepsiju nauljiti i u nju poslagati pitice. Premazati ih smesom od pavlake i jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C .
Za premazivanje:
2 kašike pavlake,
1 jaje
U vanglicu usuti polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati vodu te opet promešati pa postepeno dodavati preostalo brašno po potrebi i ručno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da se odmori 20 min.
Očistiti zelje i sitno iseckati pa dodati jaja, sir, pavlaku i so te izmešati.
Testo podeliti na manje jufke. Svaku jufku staviti na brašnom posut stolnjak pa istanjiti i premazati sa malo ulja te pažljivo razvući što tanje. Duž jedne strane kore naneti malo fila pa pomoću stolnjaka urolati i smotati u krug. Na isti način oblikovati još pitica.Tepsiju nauljiti i u nju poslagati pitice. Premazati ih smesom od pavlake i jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C .
Нема коментара:
Постави коментар