Translate

среда, 9. септембар 2015.

Knedle ili gomboci sa čokoladom - Njam -njam



Sastojci :

500 g krompira, 
1 jaje,
30 g putera , 
250-300 g brašna ,
 so , 
100 g čokolade

Valjanje :

oko  200 g prezli, 
150 g šećera , 
2 - 3 kašike ulja

Krompir oguliti, iseći na kockice i skuvati u malo posoljenoj vodi. Kuvani krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati puter i ostaviti da se ohladi.U ohlađeni krompir dodati jaje,  so i postepeno dodavati brašno.Odvajati komadiće testa, na dlanu rastanjiti i na sredinu svakog kruga staviti po kocku čokolade.Rukama spojiti krajeve, višak testa (ako ga ima) odstraniti i praviti knedle. Slagati ih na pobrašnjenu tacnu dok se sve ne završi.Gotove knedle spuštati u malo posoljenu ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.Kada knedle isplivaju na površinu, ostaviti da se kuvaju još 2 minuta.U tiganj staviti ulje i sipati prezle i šećer, čim počne da "cvrči" stavljati knedle u tiganj i protresti da se knedle dobro uvaljaju sa svih strana.

Нема коментара:

Постави коментар