Sastojci :
500 g pileće đigerice,
2 šargarepe,
2 glavice crnog luka,
2 dl kisele pavlake,
2 kašike senfa,
so ,
biber ,
ulje,
voda.
Za knedle :
200 g brašna,
3 jajeta,
1 glavica crnog luka,
150 g slanine,
so ,
biber,
vegeta.
Na vrelom ulju propržiti sitno seckani luk i šargarepu dok ne postane staklčasta pa dodati đigericu seckanu na pola.Malo prodinstati i naliti vodomi mešati dok đigerica ne omekša, i delimično ne uvri sva voda ,na tihoj vatri.Gotovu đigericu začiniti , solju , biberom i vegetom.Umutiti jaja sa brašnom , dodati so, biber i vegetu. Luk i slaninu iseckati na kockice i propržiti na ulju .Skloniti sa šporeta i sastaviti sa mešavinom brašna i jaja pa staviti u frižider da odstoji oko pola sata.U ključalu vodu pomoću kašike vaditi knedle i spuštati da se skuvaju .Gotove knedle vaditi i ređati pored đigerice i preliti umućenom pavlakom i senfom.
Нема коментара:
Постави коментар