Sastojci :
3 glavice crnog mladog luka,
2 šargarepe,
500 g mladog graška ,
začin,
500 g mladog graška ,
začin,
ulje,
4-5 listića bosiljka,
voda
Zaprška :
malo ulja,
2 kašike brašna
Šargarepu i crni luk sitno iseckati i dinstati na ulju dok ne postane staklasto, pa dodati grašag. Još malo dinstati i naliti sa vodom pa ostaviti da se sve kuva dok grašak ne omekša, a voda se upola smanji. Potom procediti povrće od tečnosti i izmiksati u blenderu. Izmiksanu kašu vratiti u šerpu i sipati proceđenu tečnost pa staviti na špret da pusti još jedan ključ. U međuvremenu napraviti tanku zapršku sa uljem i brašnom pa sipati u ključali potaž, dodati seckani bosiljak i još 5 minuta kuvati. Potaž preliti sa malo jogurta ili limunovim sokom.
Нема коментара:
Постави коментар