Sastojci :
250 g lisnatog testa,
1 veći paradajz,
3 srednja krompira,
150 g mocarele,
150 g mocarele,
150 g šunke,
2 kašike maslinovog ulja,
origano, bosiljak, so.
Krompir , oljuštiti, iseći na kockice i skuvati.Šunku i mocarelu iseći na kockice a paradajz na kolutove .Skuvani krompir procediti od vode pa sastaviti sa origanom , sitno seckanim bosiljkom , solju i maslinovim uljem.Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa preko staviti krompir u šupljine staviti kolutove paradajza i posuti šunkom.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče kako bi krompir porumeneo.Tart izvaditi iz rerne , prekriti rastanjenim lisnatim testom i zapeći dok testo ne porumeni.Pečeni tart malo prohladiti i prevrnuti naopačke pa poređati mocarelu i vratiti u rernu da se istopi.
Нема коментара:
Постави коментар