Sastojci :
2 tikvice,
2 šargarepe,
2 šargarepe,
300 g šampinjona,
100 g kačkavalja,
100 g slanine,
1 veća glavica crnog luka,
2 kriške hleba,
3 jajeta,
2 dl mleka,
0,2 dl ulja,
so , biber.
0,2 dl ulja,
so , biber.
Tikvice i šargarepu oljuštiti i iseći na veće kocke,šampinjone iseći na listove ,slaninu i crni luk sitno iseckati.Kriške hleba iseći na kocke.Na ulju propržiti luk pa dodati slaninu , malo prodinstati dok ne porumeni pa staviti tikvice i šampinjone so i biber i dinstati na umerenoj vatri dok ne omešaju a suvišna tečnost uvri.Šargarepu skuvati i ocediti.Posebno umutiti jaja i mleko , dodati kockice hleba i promešati. Zatim dodati dinstano povrće i šargarepu, polako promešati i preručiti u okruglu nauljenu tepsiju.Preko posuti rendani kačkavalj i staviti da se pita peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар