Translate

среда, 9. септембар 2015.

Piletina na mađarski način -Njam -njam



Sastojci :


1 batak,
 1 krilce,
 1 karabatak,
 so, 
100 g maslaca, 
4 glavice crnog luka, 
2 kašike slatke i 1 kašika ljute aleve paprike, 
biber, 
1 dl ljutog kečapa, 
2 kašike peršuna,
 1 kašika gustina , 
nekoliko suvih šljiva ,
 4 dl vode.


Svo meso očistiti od kožice posoliti i kratko propržiti na maslacu.Izvaditi iz masnoće pa u istu dodati seckani crni luk i pržiti uz povremeno mešanje dok ne omekša.Potom dodati slatku i ljutu alevu papriku i naliti sa vodom i kratko prokuvati.Zatim vratiti proprženu piletinu posoliti , pobiberiti i dinstati na umerenoj vatri dok ne omekša.Pred kraj dodati kečap i još malo dinstati pa umešati gustin razmućen u malo vode i kratko prokrčkati . Skloniti šerpu sa vatre i posuti seckanim šljivama i peršunom.


Нема коментара:

Постави коментар