Sastojci :
1 batak,
1 krilce,
1 karabatak,
so,
100 g maslaca,
4 glavice crnog luka,
2 kašike slatke i 1 kašika ljute aleve paprike,
biber,
1 dl ljutog kečapa,
2 kašike peršuna,
1 kašika gustina ,
nekoliko suvih šljiva ,
4 dl vode.
Svo meso očistiti od kožice posoliti i kratko propržiti na maslacu.Izvaditi iz masnoće pa u istu dodati seckani crni luk i pržiti uz povremeno mešanje dok ne omekša.Potom dodati slatku i ljutu alevu papriku i naliti sa vodom i kratko prokuvati.Zatim vratiti proprženu piletinu posoliti , pobiberiti i dinstati na umerenoj vatri dok ne omekša.Pred kraj dodati kečap i još malo dinstati pa umešati gustin razmućen u malo vode i kratko prokrčkati . Skloniti šerpu sa vatre i posuti seckanim šljivama i peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар