Translate

среда, 9. септембар 2015.

Patlidžan sa šampinjonima -Njam - njam



Sastojci :

4 plava patlidžana ,
 400 g šampinjona, 
50 g brašna,
50 g maslaca,
 2 jaja,
 0,5 l mleka, 
ulje, biber, so.

Patlidžan iseći na kolutove i posoliti pa ostaviti da pusti gorki sok oko 10 minuta. Zatim ga propržiti u gril ili običnom tiganju sa obe strane. Šampinjone iseći na listove i prodinstati na maslacu oko 10 minuta pa dodati brašno i 300 ml mleka. Dinstati još malo dok se sos ne zgusne pa posoliti po ukusu i dodati malo bibera.Jaja umutiti sa  ostatkom mleka i posoliti po ukusu.
U vatrostalnu posudu ređati red patlidžana red sosa od šampinjona i sve dok se ne utroši materijal pa sve preliti umućenom smesom od jaja i mleka i staviti da se zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар