Sastojci :
2 jaja
1 šolja od bele kafe mleka
1 šolja od bele kafe vode
1 sveži kvasac
pola male kašike soli
4 kašike šećera
7 kašika ulja
brašno po potrebi Čeković mlin
narendana korica jedne pomorandže
sok od jedne pomorandže
narendana korica od pola limuna
Rastopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sastaviti jaja , šećer i so pa mutiti viljuškom da se sastojci dobro umute.Potom dodati otopljeni kvasac , ulje , mlako mleko ,narendane korice limuna i pomorandže,sok od pomorandže, vodu i brašna koliko da se dobije srednje tvrdo testo .Sve to se muti viljuškom malo duže kako bi testo bilo vazdušasto i puno mehurića.Kada se to postigne preklopiti testo krpom i ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu i ne puno premešavati ,da bi ostalo vazdušasto ,rastanjiti oklagijom i vatiti okruglom modlom ili većom čašom krugove.Preklopiti ih krpom da se ne suše dok se ulje ne ugreje.Zagrejati ulje do ključanja i polako spuštati krofne i pržiti ih dok ne porumene sa obe strane.Vaditi krofne pa posuti šećerom u prahu .
Нема коментара:
Постави коментар