Sastojci :
2 pakovanja tortelina sa sirom,
500 g mlevene junetine,
1 glavica luka,
200 g dimljenog sira,
200 g bukovača,
3 jajeta,
100 ml mleka,
100 ml pavlake,
3 kašike ulja,
začin,
so,
biber
Torteline obariti u slanoj vodi. Luk sitno iseckati, bukovače iseći na kockice, a dimljeni sir izrendati na krupno rende. U tiganju na malo ulja pržiti crni luk dok ne postane staklast a potom dodati meso. Kada je meso napola gotovo, dodati bukovače te nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Dinstano meso začiniti po ukusu.Nauljenu vatrostalnu činiju prekriti polovinom obarenih tortelina, naneti mesni fil, posuti dimljenim sirom, pa ravnomerno rasporediti drugu polovinu tortelina. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko pripremljene musake i staviti u zagrejanu rernu. Musaku peći dok ne porumeni.
1 glavica luka,
200 g dimljenog sira,
200 g bukovača,
3 jajeta,
100 ml mleka,
100 ml pavlake,
3 kašike ulja,
začin,
so,
biber
Torteline obariti u slanoj vodi. Luk sitno iseckati, bukovače iseći na kockice, a dimljeni sir izrendati na krupno rende. U tiganju na malo ulja pržiti crni luk dok ne postane staklast a potom dodati meso. Kada je meso napola gotovo, dodati bukovače te nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Dinstano meso začiniti po ukusu.Nauljenu vatrostalnu činiju prekriti polovinom obarenih tortelina, naneti mesni fil, posuti dimljenim sirom, pa ravnomerno rasporediti drugu polovinu tortelina. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, mleko i pavlaku, te preliti preko pripremljene musake i staviti u zagrejanu rernu. Musaku peći dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар